Initiatiefnemer
A. Brouw
Status
Idee
Thema
Leefbaarheid, recreatie, duurzaamheid, educatie en werkgelegenheid
Wijk
Capelle breed
Financiële bijdrage
500.000
Andere ondersteuning
Er wordt gezocht naar partners om dit initiatief professioneel te kunnen organiseren
Alle initiatieven

Capelse keuken

In de ‘Capelse Keuken’ wordt er gekookt met voedsel dat vanuit verschillende winkels, instellingen en horeca niet meer verkocht kan worden en wordt weggegooid terwijl de kwaliteit nog goed is. De ‘Capelse Keuken’ staat onder leiding van opgeleide koks en wordt gerund door mensen die op dit moment (nog) geen werk hebben. Zij maken o.a. met deze ingrediënten heerlijke gerechten en serveren dit in het restaurant van de ‘Capelse Keuken’. In deze keuken is er ook tijd en plaats voor ontmoeting en ontspanning. Samen met koks en diëtisten worden er workshops zoals een bak workshop, kookworkshops of informatieve workshops gegeven voor jong en oud. Ontvang jij een pakket van de voedselbank? Dan kan je een keer per maand tegen een vast laag bedrag uit eten met de mensen op hetzelfde woonadres. Ook voor mensen met een lager inkomen is de ‘Capelse Keuken’ toegankelijk. Het interieur van de ‘Capelse Keuken’ is ingericht met meubels uit de tweedehandswinkels. De keuken en het apparatuur zijn wel nieuw.

Op dit moment wordt gezocht naar partners om dit initiatief professioneel te kunnen organiseren.