Initiatiefnemer
WOP Capelle-West
Status
Idee
Thema
Veiligheid en leefbaarheid. Kunst en Cultuur
Wijk
Capelle West
Financiële bijdrage
4.750
Andere ondersteuning
Diverse gemeentelijke instanties en betrokkenheid en inzet bewoners
Alle initiatieven

Kunstwerk locatie Zeeheldenbuurt

Capelle onderscheidt zich landelijk als de ‘groene gemeente’, maar de huidige entree van onze wijk doet nu met een stel afvalbakken een afbreuk aan dit imago, in het bijzonder de kleine Zeeheldenbuurt als beschermd dorpsaanzicht.

Het initiatief van kunst in de buitenruimte is opgenomen door Maak Capelle waar echter wel het kunstwerk wordt gefinancierd, maar niet de aanpassing van de buitenruimte waarvoor we een beroep doen op het Denk & Doe Mee!- fonds.

Het kunstwerk is een vlaggenschip waarmee de cultuurhistorische verbinding van de wijk met het water en Hollandse IJssel wordt benadrukt. Het schip en de passende locatie dragen bij aan de verfraaiing van het historisch dorpsaanzicht en entree van de Zeeheldenbuurt. De leerlingen van het IJsselcollege vervaardigen dit kunstwerk in de vorm van een koopvaardijschip waarmee ze hun vakbekwaamheid leren en tonen. De locatie wordt verfraaid en de entree verbeterd en veiliger door het vrijmaken van het trottoir, herschikking van de afvalbakken en toegankelijkheid van de parkeergelegenheid.