Initiatiefnemer
Stichting behoud en beheer van het Zuid-Molukse ontmoetingscentrum / Nunu Mahua / Dewan Maluku Capelle aan den IJssel
Status
Toegekend
Start uitvoering initiatief
9 september 2024
Aantal betrokken Capellenaren
750 bezoekers per dag (totaal meer dan 11.000 bezoekers)
Thema
Leefbaarheid in de wijk of buurt, Ouderen, Jeugd, Kunst en cultuur en Educatie
Wijk
Capelle breed
Financiële bijdrage
19.10000
Alle initiatieven

Tentoonstelling Molukse geschiedenis

Initiatiefnemer vraagt subsidie bij de Denk & Doe Mee!-regeling aan voor het organiseren van een tentoonstelling over de Molukse geschiedenis.
Van 10 tot 28 september zal de reizende tentoonstelling worden geplaatst in Capelle aan den IJssel. Deze tentoonstelling is het hele land al doorgereisd en nu wordt het tijd dat hij in Capelle aan den IJssel wordt geplaatst, waar immers de grootste Molukse gemeenschap van het land woont. De tentoonstelling is een mooie weergave van de Molukse geschiedenis waarin het verhaal van de Molukkers, de geschiedenis en verbinding met Nederland, en de gevolgen daarvan, in deze tentoonstelling aan bod komen.
Vanuit de Molukse wijk worden vrijwilligers ingezet die tijdens de openingstijden van de tentoonstelling aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en uitleg te geven aan bezoekers en te praten met ze over de geschiedenis.
Daarnaast verzorgt de Molukse wijk een mooie opening van de tentoonstelling (met hapjes en drankjes) waarbij ook een wethouder/burgemeester wordt uitgenodigd. De voortgezet onderwijs scholen en basisscholen (groep 7 en 8) worden uitgenodigd om de tentoonstelling te bezoeken, indien nodig kunnen er vrijwilligers ingezet worden om de scholen te begeleiden. Er zal altijd een vrijwilliger ter plekke zijn die specifiek voor de school aanwezig is. Ook worden andere culturen en kerken binnen Capelle uitgenodigd. De Bibliotheek wordt gevraagd of zij in de bibliotheek stadsplein een hoekje kunnen maken waar diverse boeken over de Molukse geschiedenis worden getoond (tijdens de tentoonstelling). Op de laatste dag van de tentoonstelling wordt er een mooie sluiting verzorgd met muziek en dans.