Initiatiefnemer
Stichting Joep Productions
Status
In behandeling
Start uitvoering initiatief
februari 2025
Aantal betrokken Capellenaren
ca. 700 leerlingen en daarnaast geÏnteresseerd publiek
Thema
Leefbaarheid in de wijk of buurt, Ouderen, Jeugd en Kunst en cultuur
Wijk
Capelle breed
Financiële bijdrage
13.500
Alle initiatieven

Theaterproductie Struikelstenen

Initiatiefnemer vraagt subsidie aan bij het Denk & Doe Mee!-fonds voor het organiseren van 5 voorstellingen van 45 minuten in het Isala theater.
Volgens initiatiefnemers horen we in de media regelmatig dat de Holocaust ofwel gebagatelliseerd wordt of niet goed wordt onderwezen. Docenten hebben het er vaak moeilijk mee, want hoe onderricht je de leerlingen over zo’n moeilijk onderwerp? Ook ontbreekt de tijd dat docenten zich er echt in kunnen verdiepen.

Stichting Joep Productions heeft een muziektheater productie gemaakt van 45 minuten met prachtige muziek, een beetje humor en toch serieuze teksten waarmee op een ludieke manier wordt omgegaan met bovenstaande materie.
Het wordt gespeeld door enthousiaste jeugdige spelers en een kinderkoor zingt de scenes aan elkaar. Dit alles wordt begeleid door een professioneel combo o.l.v. Keimpe de Jong. Na afloop van de voorstelling praten de spelers met de scholieren en andere bezoekers en men is iedere keer weer verbaasd over welke vragen het publiek stelt.