Initiatiefnemer
Stichting Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland
Status
In behandeling
Start uitvoering initiatief
10 augustus 2024
Aantal betrokken Capellenaren
ca. 400 bezoekers Isala atheater en ca. 1000 kinderen via schoolprojecten
Thema
Jeugd
Wijk
Middelwatering
Financiële bijdrage
7.500
Andere ondersteuning
Eigen bijdrage
Alle initiatieven

ZEB muzikale theatervoorstelling

Initiatiefnemer vraagt subsidie bij de Denk & Doe Mee!-regeling aan voor het produceren van de familievoorstelling ZEB.

Het gaat om een voorstelling in het Isala theater op 26 december 2024. De voorstelling wordt gespeeld en gemaakt met participatie van jongeren van het Jeugdtheaterhuis Capelle en meespeelkinderen (15-20) afkomstig van twee wijktoneelcubs uit Capelle (28 deelnemers).

ZEB. is een professionele muzikale familievoorstelling (7+) waarin jonge talenten uit de provincie Zuid-Holland meespelen en waarbij meerdere educatieve en participatie projecten voor op school, in het theater en ook online aangeboden worden. Daarbij is er rondom de voorstelling in het theater programmering ter voorbereiding op de voorstelling.

Het script is een bewerking van het boek van schrijver Gideon Samson en illustrator Joren Joshua. Met ZEB. wil Jeugdtheaterhuis publiek en deelnemers enthousiasmeren, raken, vermaken, tot nadenken aanzetten en met elkaar in verbinding brengen.

De voorstelling wordt gespeeld door een groep van 26 jongeren die eerder kennis hebben gemaakt met theater of tonen direct lef en talent op het podium.
In elke voorstelling speelt een aanvullend ensemble van 15 tot 20 kinderen en jongeren in de leeftijd 10 tot 14 jaar mee: de meespeelkinderen. Deze kinderen hebben nog niet eerder of nauwelijks kennis gemaakt met Jeugdtheaterhuis en vinden we bijvoorbeeld in het basisonderwijs of de school- wijktoneelclub.
Het meedoen aan de voorstelling in de lokale schouwburg, de confrontatie met publiek dat uit bekenden maar ook uit vreemden bestaat, de technische en productionele omlijsting waarin alles gebeurt is een ervaring om nooit te vergeten.