Maandag 9 mei verrichtte wethouder Harriët Westerdijk de openingshandeling van het groen-blauwe schoolplein van de Groen van Prinstererschool. Een prachtig speel- en leerplein voor de scholieren. Na schooltijd kunnen ook de wijkbewoners gebruik maken van de groene ontmoetingsplek.

De gemeente maakt direct van de gelegenheid gebruik om de aangrenzende straat van het schoolplein aan te pakken door de straat op te hogen en een duurzame oplossing voor het bufferen van regenwater aan te brengen. Ook het groen wordt vernieuwd. Dit wordt samen met de school en de buurt opgepakt. Wethouder Harriët Westerdijk is enthousiast over de verbeteringen: “Met dit prachtige schoolplein en de extra aandacht voor de directe buitenruimte bij de school krijgen de kinderen èn de wijkbewoners een mooie groene, klimaatadaptieve omgeving: klaar voor de toekomst!”

Leuk om te weten: alle tegels die door groen zijn vervangen – de zogenoemde ‘gewipte tegels’ tellen mee op de Tegelteller van het NK Tegelwippen. Zo wordt Capelle tegel voor tegel groener! Meer info over NK Tegelwippen op www.duurzaamcapelle.nl/nieuws/doe-mee-aan-het-nk-tegelwippen/

Denk & Doe mee! Fonds

Het Denk & Doe Mee! Fonds heeft subsidie gegeven aan de Groen van Prinstererschool voor de vergroening van het schoolplein. Het fonds van de gemeente is bedoeld om maatschappelijke plannen van inwoners en organisaties met een financiële bijdrage en hulp te ondersteunen.